Selasa, 5 April 2011

Cara Mudah Nak Tangkap Ular..!!!

Salam...

Korang pernah tangkap ular ??...tak pernah??...ok..aku akan ajar cara-cara nak tangkap ular..mudah je..korang boleh DIY (do it yourself)...hehehe..

Alatan:-

1.Kulit Binatang @ sarung tangan(jangan guna kulit bab1..harammm)
2.Tali
3.Mancis Api
4.Pelepah kering atau apa-apa saja yang kering..hehe
5.Rakan(guna untuk tarik korang...)


Cara-cara

1.Balut tangan korang dengan kulit binatang @ sarung tangan tadi..


2.Cari lubang yang korang rasa ada ular dalam tu (instict)..masuk dalam lubang tu..pastikan badan dahulu..


3.Bila terjumpa ular..korang suluh dulu..komfimkan ianya betul-betul ular..hati-hati..korang mungkin akan di makan jika leka...

4.Ular akan rase terancam dan akan terkam korang...ok..pada masa ni hulurkan tangan korang yang dibalut kulit binatang tadi untuk digigit..huhuhu


5.Tarik ular yang tengah gigit tangan korang tu dengan pantas...


6.Bagi isyarat kaki untuk member korang yang menunggu kat atas untuk tarik korang...


7.Tadaaa...dah berjaya..korang juga boleh guna kaki,kepala atau apa-apa bahagian tubuh korang untuk dijadikan umpan..hehehe..


P/s:-Korang jangan ikut pulak...aku main-main je..hehehe

6 ulasan:

AYuNG berkata...

Ohh tidaaakkk..

nk nengok ular p un goli nih kan pulak nak tangkap..ehehe:D

Munna berkata...

kalau btul ada org ikut cane? haha

tipah berkata...

ee menakotkan. tamauuu. sat g gigit. mati . uhuk4!

SyEraa berkata...

wah mati2 syera percye tngkap ular mcm tuuu...
thank cmnt entry..rajin2 yee komen lg :)

mUm_tAz berkata...

Ingat betol-betol daa... Isk2.. Seram... Ada tips tangkap ular senduk tak?? :D

naruto9435 berkata...

Ni bkn cara nk tngkp ular... Ni cara nk bnuh diri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...