Jumaat, 8 April 2011

Lagu Terasing Di Bumi Sendiri - Nyanyian Usop Wilcha

Usop wilcha sape tak kenal??.Mamat Khalid adalah  pengarah yang bertanggungjawab membawa Usop Wilcha atau nama sebenar Syed Mohamad Asri  ni ke dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah dan filem Zombi Kg Pisang.Yang skang dah jadi macam fenomena..Aku minat gak Usop wilcha ni, nak2 ayt kita bako dia tu..memang kelakar..hehehe
Usop Wilcha atau Syed Mohamad Asri ni, dulu pernah menyanyi kalau nak tahu... Usop wilcha bukan saja boleh menyanyi, dia jugak ada bakat menulis dan mencipta lagu.Berbakat jugak Usop wilcha ni. Mesti ramai yang tak sangka, Usop Wilcha  yang lemah longlai ni punya suara yg macho gilerrr!!..hehehe.setakat yang aku tahu dia nyanyi lagu terasing di bumi sendiri...pepe korang layan video klip kat bawah ni...terasing di bumi sendiri nyanyian Usop Wilcha.



 lirik lagu terasing di bumi sendiri


Subuh menyinsing fajar menjelma
Hatiku runsing entah mengapa
Mentari senja berwarna jingga
Tapi hatiku gundah gulana

(korus)
Detik-detik silam mewarna hidupku
Atas kesilapan menurutkan nafsu
Aku terasing di bumi sendiri
Matamu menjeling

Sisa hidupku semakin hampir
Hanya padamu doa ku nanti
Padamu Tuhan aku berdoa
Engkau maafkan segala dosa

Detik-detik silam mewarna hidupku
Atas kesilapan menurutkan nafsu
Aku terasing di bumi sendiri
Matamu menjeling seolah mencaci

3 ulasan:

relevan berkata...

Aura Uspo Wilcha ..

cayrol berkata...

knp video klip semua muka tak nampak... paling ketara pemain seksafon

IamDNSAS berkata...

First time nampak Usop Wilcha ni dalam siri drama Dunia Baru. Dia jadi bf emak Elyana dalam citer tu n sorang yang buruk perangai masa makan...dia memang lawak, tahun depan ABPH leh masukkan dalam list :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...