Khamis, 31 Mac 2011

Dr Asri- Poco-Poco Tak Wajar Haram - Mane Nak Ikut Ni!!!

Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria berkata Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak pada Januari lalu telah memutuskan bahawa tarian atau senaman poco-poco diharamkan, tapi bila baca kat Malaysia Insider Dr Asri kata tak wajar haram pulak..aduh ulama mane kita perlu ikut ni??...haram ke tak haram???pening-pening...

KUALA LUMPUR, 31 Mac — Bekas mufti Perlis Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata tarian poco-poco, yang muncul polemik terbaru, tidak sewajarnya diharamkan melainkan seseorang itu mengamalkannya kerana ingin menghayati kepercayaan yang salah dari segi akidah Islam.

Rabu, 30 Mac 2011

Kelayakan Olimpik 2012- Malaysia Vs Lubnan 19 Jun 2011

Skuad Olimpik kita dah Menang lawan Pakistan (2-0) pada pusingan pertama..dan Impian Akan diteruskan di pusingan kedua pada 19 Jun 2011 (perlawanan pertama) Malaysia bertemu Lubnan. Berikut Senarai pasukan asia yang layak ke Peringkat kedua kelayakan olimpik 2012


Askar Singapura Yang Manja


Gambar, diterbitkan di media Singapura dan di Internet, menunjukkan askar singapura  berpakaian seragam tentera dan kasut boot berjalan sambil diiringi oleh orang gajinya

Radioaktif Dah Dijumpai Di Filipina - Pergh..Makin Dekat


MANILA - Sejumlah kecil bahan radiasi bawaan udara dari loji janakuasa nuklear Fukushima Daiichi, Jepun telah dikesan di Filipina semalam, tetapi Institut Kajian Nuklear Filipina (PNRI) berkata, ia tidak akan membahayakan orang awam.

Agensi nuklear itu memberitahu, pihaknya menemui isotop radioaktif dari loji janakuasa nuklear Fukushima dalam kuantiti yang sangat kecil.

Selasa, 29 Mac 2011

Ahad, 27 Mac 2011

Mobnas Tawon - Kereta Kebanggan Indonesia

Bila tengok forum2 di Indonesia..diorang memang suka sangat kutuk Proton..contohnya korang tengok print screen kat bawah ni..tu baru cikit..ada banyak lagi walaupun kereta proton agak mahal.tapi tu je pilihan yang kita ada berbanding dari kereta-kereta import lain yang lagi..lagi..lagi..mahal..walaupun "mahal" tapi sekuran-kurangnya takda pun orang kutuk kalau korang bawak kereta proton kan??..yela,,rekabentuk pun ok..berbaloi la jugak..


Sabtu, 26 Mac 2011

Perlawanan Persahaban Malaysia VS Etoile FC - Senarai Pemain


 PERLAWANAN PERSAHABATAN MALAYSIA VS ETOILE FC
(LIVE) ASTRO ARENA
JAM 8.00 MALAM
STADIUM JALAN BESAR,SINGAPURA

Siaran langsung perlawanan persahabatan di antara Malaysia VS Etoile FC (kelab Singapura),Perlawanan persahabatan ini akan berlangsung di Stadium Jalan Besar,

Jumaat, 25 Mac 2011

Cubaan Bunuh Diri di KB MALL - Video dan Gambar

Video dan gambar seorang gadis cuba bunuh diri di KB MALL,kota bahru semalam...mujur bomba sempat sambut gadis ni masa dia nak bunuh diri...cedera ringan je..muka jela ada kesan seret sebab mase terjun tu muka dia kena dinding..kat bawah ni video sebelum dan masa aktiviti terjun bebas tersebut berlaku..hehehe..maybe putus cinta kot(aku rase la)..ntah apa2 budak-budak sekarang ni..asal ada masalah je bunuh diri,..apa,ingat dengan bunuh diri boleh selesai masalah??menyusahkan orang..apa-apapun korang layan jelah video ngan gambar ni k..

P/s:-boleh makan mase tengok video bunuh diri ni..coz takda adengan geli n seram pun..hehehe..layanzz

Senjata Paling Berbahaya Di Dunia


Meskipun senjata ini adalah senjata yang paling tua dan klasik, namun ia adalah senjata yang paling bahaya dan berbisa malah kesan radiasinya lebih dahsyat membawa kemusnahan berbanding letupan loji nuklear. Ia bukan sahaja mampu membunuh jasad manusia bahkan ianya adalah senjata yang mampu membunuh jiwa manusia dan peradabannya..senjata tersebut adalah FITNAH
Firman Allah swt :

Rabu, 23 Mac 2011

Kekejaman Terhadap Haiwan Di Jepun - Sedih Tengok

Video kekejaman terhadap haiwan di jepun...sedih bila tengok dolphin dibuat camtu..takda sifat kemanusiaan..harap dengan bencana ni menginsafkan diorang..

Semak Keputusan SPM 2010 Melalui SMS



Keputusan SPM 2010 sudah boleh disemak melalui SMS.,senang betul sekarang ni..keputusan spm pun dah boleh semak guna SMS, perkhidmatan melalui SMS ini disediakn oleh MAMPU,Untuk menyemak keputusan, first handphone korang kena ada kredit..hehehe..kemudian korang buat macam kat bawah ni..

Selasa, 22 Mac 2011

Hukum Membunuh Semut..!!!


Soalan:

Bolehkah kita membunuh semut dengan racun kerana sebagaimana yang kita tahu semut merupakan salah satu dari binatang yang di larang oleh Rasulullah s.a.w dari

Surat Cinta Gaddafi Kepada Obama Dan Sarkozy

Walaupun tengah sibuk berperang..Gaddafi masih sempat utus surat cinta kepada musuh dia Obama dan Sarkozy...

Surat untuk Obama:-

 
"Seperti telah saya katakan sebelumnya, jika Tuhan mengizinkan, nanti akan ada perang antara Libya dan Amerika, kamu akan selalu ingat anakku bahwa saya akan tetap mencintaimu. Saya tak ingin mengubah pandangan yang saya miliki

Isnin, 21 Mac 2011

Filem Lucah 3D Pertama Di Dunia

 
Filem lucah 3D "Seks & Zen: Extreme Ecstasy".Telah menyebabkan ribuan pelancong dari tanah besar China telah mempersiapkan diri untuk terbang dari tanah besar China ke Taiwan untuk menonton filem seks tersebut
 

Mario Ballotelli (Manchester City) Yang Manja

Kelakar tol abam itam sorang ni..hehehe..pakai baju pun tak pandai..manja tol..hahaha..kepada sesape yang tak tahu (especially girl) Mario Ballotelli ni pemain bolasepak Machester city..

(Gambar) Perodua Myvi 2011 - Myvi Extreme

Perodua MyVi 2011...(PERODUA) bakal melancarkan Myvi edisi baru dengan enjin 1.5 liter dan dengan reka bentuk yang lain dari myvi sebelumnya.
Myvi Extrem baru ini juga menampilkan perubahan kedudukan gear yang terletak pada papan pemuka (dashboard) seperti Perodua alza. 
Namun untuk tuil gear pada dashboard hanya boleh didapati untuk versi automatik sahaja.Bagi versi manual, ianya masih lagi seperti biasa...Myvi Extrem ni..sekali tengok macam macam Daihatsu Boon je.Apa-apa pun, layan gambar dibawah.



Ahad, 20 Mac 2011

Lelaki Ke Perempuan (confused) - Video

Cube korang layan video klip kat bawah ni...tunggu hingga saat 54...terus korang akan jadi confused..hehe..perempuan ke lelaki...perempuan la...tapi...lelaki kot..perempuan la...Arghhhhhh...confused...huhuhu.

Khamis, 17 Mac 2011

Rusuhan Di Bahrain (Perusuh Ditembak Polis ) - Video

Video rusuhan di Bahrain yang sempat dirakam menunjukkan seorang perusuh ditembak polis Bahrain..kena tembak depan-depan beb...

Berebut Parking - Memang Kelakar

Nak Berebut parking sangat..nah amik kau..duduk dalam tu diam-diam...hehehe

Dalam Mudah Assalamualaikum Memang Dilarang Eh???

Dalam laman web mudah.com perkataan Assalamualaikum memang dilarang eh??..Pelik jugak dengan mudah.com ni..apa yang salah dengan perkataan assalamualaikum??.nampaknya tak semudah yang disangka..

Rabu, 16 Mac 2011

Bukti Superhero Terlibat Dalam Perang Dunia Kedua - Fakta Penting

Fakta penting perang dunia kedua...Bukti bergambar menunjukkan Superhero terlibat dalam perang dunia kedua...Namun dipihak mana mereka masih belum dikenalpasti...hehehe


Mati Ketika Siaran Langsung Di TV

Mati ketika siaran langsung di tv..Tengah-tengah bercakap...tetiba je mati..putih je mata...seram..huhuhuhu..

Selasa, 15 Mac 2011

Macam Mana Bangunan Bergoyang Ketika Gempa?? - Video

Nak tengok macam mana bangunan bergoyang ketika gempa bumi??..tengok klip video kat bawah..macam ditiup angin je..

Cara Nak Buat Luka Palsu


Cara nak buat luka palsu...memang nampak real..hehehe..so, pada sesiapa yang nak buat MC tu leh la praktik... dan kepada Bos2..klu ada anak buah nak mintak MC tu..kena tengok dulu betul ke tak luka 2...hehehe..Cara dia korang tengok sendiri kat bawah..hehehe

Alatan
-Dakwat merah,
-Pencungkil gigi,
-Putik kapas,
-Berus Kasar atau kertas pasir,
-Gam (warna putih macam kat bawah)


Ahad, 13 Mac 2011

Lawak Jepun Dilanda Tsunami Oleh Berita Harian - Sesuai Ke??


Bukan nak kata apa...tapi sesuai ke dengan keaadan tsunami yang berlaku kat jepun skang...ok nak buat lawak..tapi biar bertempat..tak prihatin langsung..macam mana kalu benda ni berlaku kat negara kita..tak sangka aku surat khabar yang gah macam berita harian boleh keluarkan sesuatu yang agak kebudak-budakan macam ni??

Pemeriksaan Badan Di Lapangan Terbang - AWAS!!!!

Awas..!!!..peringatan untuk kaum wanita..hati-hati dengan dua orang ni...hehehe..kelakar...konon baik la sangat..hehehe...giler seks...

Sabtu, 12 Mac 2011

10 Negara Paling Kecil Di Dunia - Tersangat Kecil

10 negara yang paling kecil di dunia..hmmm...sangat kecil sebenarya..hehee..tetapi bukan macam Singapura atau Vatican yang kita memang tahu juga sebuah negara kecil..tetapi negara ni memang korang mungkin tak tahu langsung dan tak pernah dengar..apepun..korang baca kat bawah eh...

1. Pulau Rose
keluasan: 0.0004 km2
Populasi: Tidak diketahui
Pemimpin: Presiden Giorgio Rosa

Google Melancarkan Person Finder Untuk Gempa Di Jepun


Google telah melancarkan "Person Finder: 2011 Japan Earthquake" untuk mencari rakan,saudara atau ssesiapa sahaja yang terlibat dalam gempa bumi dan tsunami di Japan...jadi pada sesiapa yang mempunyai kenalan di Jepun..korang klik kat bawah tu...

Person Finder: 2011 Japan Earthquake 

 


Ucapan Yang Dapat Memberi Inspirasi Dan Kembalikan Semangat Korang!!!

Pada yang patah semangat,putus asa,kecewa...Jom layan klip video ni..korang hayati betul-betul..ucapan ni mungkin dapat memberi inspirasi dan kembalikan semangat korang...memang best..especially al-pacino..aku memang suka..

 
Al-Pacino

Jumaat, 11 Mac 2011

Gempa Bumi Dan Tsunami Melanda Jepun - Video


Video Tsunami Yang Melanda Jepun

Sebentar tadi Jepun  dilanda gempa bumi kuat berukuran 8.9 pada skala Richter yang menggegar pantai timur negara itu.Akibatnya, satu kejadian tsunami setinggi 10 meter berlaku kesan dari Gempa bumi tersebut.

Hikayat Merong Mahawangsa - Info Ringkas

Sapa dah tengok cite terbaru KRU..Hikayat Merong Mahawangsa???......Ramai cakap best..aku akan tengok hujung minggu ni (tak sabar nak tengok..hehehe)...Jadi sebelum tengok..apa kata kita baca dulu info ringkas pasal Hikayat Merong Mahawangsa ,mungkin yang dalam filem tak sama 100% macam cerita dia yang sebenar...Tapi bolehla buat rujukan sebelum g layan kat pawagam...xdalah macam aku layan cite Lord Of The Ring dulu...mampus xpaham, coz tak pernah baca novel dia...hehehe.

Janganla Tarik Yang Tu Sakit La

Memang kejam....hahaha...sakit Ooooo...klu kena tarik camtu..senak..,hahaha

Keburukan Kacang Soya

Soya  mengandungi nutrien penting dan protein,..itu yang selalu kita dengar...Tapi..!!!

Hakikatnya, soya sebenarnya mengandungi kandungan bahan kimia yang berbahaya. Terutama sekali untuk kaum wanita.

Antara keburukan kacang soya ialah:

- Meningkatkan risiko penyakit barah payudara di kalangan wanita.

- Berupaya mempengaruhi dan melembapkan minda/otak.

- Punca kepada proses pertumbuhan luar biasa untuk bayi dalam kandungan dan
  kanak- kanak.

Khamis, 10 Mac 2011

Akhirnya Dapat hadiah Dari Syoknyerblogging

Syoknyer Blogging

Akhirnya dapat juga hadiah dari kontest SYOKNYERBLOGGING  lumayan juga hadiah dia..walaupun aku dapat saguhati je..Alhamdulillah,dapat hadiah pertama sejak aku berblog pada awal 2011 ni..terima kasih pada fivio.com dan maribinablog.blogspot.com.

Lirik lagu Yang Membunuh..!!!!

Lirik lagu yang  membuat seseorang yang mendengarnya jadi ingin membunuh diri? Lagu itu adalah Gloomy Sunday, karangan Lazlo Javor, seorang penyair Hungary.


Keputusan Bolasepak Malaysia VS Pakistan - Video Update


Siaran Langsung Bolasepak Malaysia VS Pakistan dibatalkan...Kat bawah Jawapan Astro Pasal Pembatalan siaran tu..hampeh tol..dahla live streaming pun xda...

Rabu, 9 Mac 2011

Nabi Muhammad Dihina - Mintak Tolong Semua

Mintak kerjasama korang sume report page ni....cara-cara kat bawah ni....

Macam-mana nak report:-

bukak link (kat bawah tu)...scroll mouse kebawah, tgk belah kiri, ade tulis report page...select contain hate speech or attack an individual, pastu select targets religious group...

Di Mudah.com Macam-Macam Ada.!!!

Di Mudah.com macam-macam korang leh jual dan beli...Aku pun suka gak web ni...terutama klu nak cari barang kereta..Tapi..ada jugak yang dijual pada harga tak masuk akal..hehe..macam-macam ada di Mudah.com...layanzzzzzz....

Kereta berharga RM1..!!!!..

Buat Diari Guna Notepad


Mungkin ramai dah tau cara ni...tapi just nak share...untuk sesape yang nak buat diari mudah dengan menggunakan notepad...berguna juga untuk menguruskan masa korang dengan lebih teratur, menjimatkan masa,dan dapat mempelbagaikan penggunaan komputer korang sepenuhnya...

Selasa, 8 Mac 2011

Apa Perasaan Korang Bila Tengok Gambar Ni???

Apa perasaan korang bila tengok gambar ni???..sedihkan?? Tapi, mereka yang hidup di negara “ketiga” dan mempunyai kehidupan yang sangat susah, barang-barang yang sangat murah bagi kita pun tidak mampu mereka beli. Bagi mereka, tidur di tempat yang mempunyai atap saja sudah sangat beruntung.


Sandal Dari Pad Wanita..!!!!

Sandal dari pad wanita..Pelik...macam dah xda benda lain dah nak buat..manusia sekarang semakin kreatif...geli plak aku tengok...ada yang berminat nak pakai???...korang follow je step kat bawah...tapi....Jangan korang guna pad wanita yang terpakai k...hahaha..

Step 1

Isnin, 7 Mac 2011

Gadis Seksi buruan Kamera

"Aku gadis seksi yang cantik...akulah tumpuan lelaki, ramai orang lelaki suka amik gambar aku"....


Tapi..
.

Pembaca ke 15000 Da Ditemui.!!!!

salam...

Akhirya penantian untuk mencari pembaca bertuah ke-15000 berjaya...baru sejam wat entry ni..tahniah cik suhaili sarif's n thanks 4 the nice entry....

7/3/2011

Terima kasih suhaili sarif's sebab rajin view blog tak seberapa saya nih...untuk no berikutnya sila klik  sini


Mencari Pembaca Ke 15000..!!!!

Cepat-cepat...aku mencari pembaca bertuah ke 15000....nombor sekarang 14897(setakat entry yang aku buat ni). Hanya tinggal berapa ratus je lagi...syarat-syarat dia camni..:-


Sabtu, 5 Mac 2011

6 Orang Yang Paling Susah Dibunuh..!!!


Edward Teach aka Blackbeard (ketua lanun)

Bagaimana Dia Akhirnya Mati?

Blackbeard menghabiskan masanya di North Carolina, Amerika, untuk bersenang-senang dengan harta kekayaan rampasannya. Namun, gabenor Virginia ketika itu, tidak senang dengan kedatangan Blackbeard. Dia menghantar dua kapal perang ke rumahnya, diketuai oleh Robert Maynard.
Namun, Blackbeard tidak melarikan diri dari Kapal Maynard. Dia malah menaikinya. Setelah mengebom kapal tersebut dia mencari Maynard. Maynard hampir kehilangan seluruh jarinya karena ditetak oleh Blackbeard., Setelah lama bertarung, Akhirnya Blackbeard mati kerana pendarahan setelah ditikam setidaknya dua puluh kali dan ditembak lima kali.Sebelum mati, dia sempat mengisi pistolnya kembali untuk terus menembak anak buah Maynard.

Khamis, 3 Mac 2011

Bas pakai Nos- Patutla kemalangan (Malaysia)


Bas Pakai Nos, berapi ekzos...patutla selalu Kemalangan..hehe..

AL-Farabi Band - Rock Islamic..Ok Ke??


Al-Farabi Band adalah sebuah Band berkonsep rock Islamik, imej rock tetapi berserban dan bertudung, lagu disampaikan berkonsep rock, tetapi lirik ketuhanan.
Al-Farabi memilih konsep rock Islamik sebagai identiti kumpulan berkenaan kerana mengikut jejak idola mereka seorang ahli falsafah dan ilmuwan Islam, Imam Abu Nasr Muhammad Al Farabi. 

Aokigahara Tempat Bunuh diri..!!!


Kawasan hutan  Aokigahara di Jepun terkenal dengan dua perkara. Pertama, hutan di sebelah barat Ibukota Tokyo ini menyajikan pemandangan Gunung Fuji yang indah dengan udara yang menyegarkan.

Rabu, 2 Mac 2011

Pembedahan Tukar Jantina 18SG- Video

Khas untuk sesape kat luar sana yang kemaruk nak buat pembedahan tukar jantina...semoga insaf tengok video ni...agak geli dan ngeri gak..apa faedahnya tukar jantina..tuhan dah bagi sempurna dah...

AGAK NGERI DAN MENYAKITKAN..
TAKUT JANGAN TGK 18SG
.

Terperangkap Dalam Kesesakan, Akhirnya Tergadai




MERAK, Indonesia 1 Mac - Pemandu-pemandu trak yang terperangkap dalam satu kesesakan lalu lintas luar biasa untuk tempoh lebih seminggu hari ini terpaksa menggadai barangan peribadi seperti telefon bimbit semata-mata untuk membeli makanan.kesesakan itu berlaku sepanjang 11 kilometer dan mengakibatkan 2,000 trak terkandas.

Facebook Group Pelik - Malaysia

Hehe..aku tak paham gak motif wat facebook group camni..kelakar pun ada..Tapi yang pelik..ramai plak orang like...tengok gambar paling atas...51,559 orang like..giler..ramai tu..aku pun nak wat facebook group gak r.."aku sayang nescafe_ais"...agak-agak dapat tak kumpul 20 orang dalam setahun...hahaha..


Selasa, 1 Mac 2011

100 Aktivis Berbasikal Dirempuh Kereta - Video

100 aktivis berbasikal dirempuh kereta di Brazil, melayang-layang...macam layang-layang..hehehe..memang ganas, macam pengganas driver kereta ni...giler..

 "Lelaki terbabit mendakwa penunggang basikal terbabit mengepung dan mengetuk keretanya, menyebabkan beliau panik dan bimbang akan keselamatannya"..what the fish punye alasan...giler..

Logo Olimpik 2012 - Simbol Freemason..!!!



Iran mengancam akan memboikot Sukan Olimpik 2012 London kerana mendakwa logo rasmi untuk sukan Olimpik 2012 itu menyerupai kata "ZION," yang merupakan istilah alkitabiah bagi Jerusalem.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...