Ahad, 27 Mac 2011

Mobnas Tawon - Kereta Kebanggan Indonesia

Bila tengok forum2 di Indonesia..diorang memang suka sangat kutuk Proton..contohnya korang tengok print screen kat bawah ni..tu baru cikit..ada banyak lagi walaupun kereta proton agak mahal.tapi tu je pilihan yang kita ada berbanding dari kereta-kereta import lain yang lagi..lagi..lagi..mahal..walaupun "mahal" tapi sekuran-kurangnya takda pun orang kutuk kalau korang bawak kereta proton kan??..yela,,rekabentuk pun ok..berbaloi la jugak..


Tapi entry ni bukan nak cite pasal diorang kutuk proton..tapi nak share kereta kebanggan diorang ni..Mobnas Tawon..Yela diorang sedap2 je kutuk kereta kita kan..so korang nilai la kereta kebanggan diorang ni..hehehe..Mobnas Tawon-elegan, futuristik, sporty..seni???hehehe

 Engine bay..650 CC..hmmmm


Dashboard...erkkk..zaman jepun punye..hehehe


Nah!! amik kau..ikan buntal tercekik tulang..hahaha


Amacam..ada yang berkenan??..Comel kan.,.memang berseni...hehehe..Pandang diri sendiri duliu sebelum kutuk orang lain..sekali kau punye Mobnas Tawon dah macam ikan buntal tercekik tulang dah...hahaha..

9 ulasan:

Manja (let it be my sweet name) berkata...

x lawa pun hehe

http://notamanjaku.blogspot.com/2011/03/tips-berbelanja-on9.html

++sang wada++ berkata...

hahahaha...kelakarnya..proton lagi cun laa...indon tu mmg sampai kiamat pun tak puas hati ngan m'sia..

n3scaf3_ais berkata...

bila dalam hati ada perasaan irihati macam tu la...

FaKArePa!n berkata...

hahahah.. kereta ke besi buruk tu..

jom tengok..
ADUN DAP Kata Orang Melayu Juga Pendatang

BillyNain berkata...

macam kete mainan budak2 kat pasaraya..letak 50 sen bru ley gerak..hehe

FaiE berkata...

sedap2 je kutuk2 kereta m'sia ,
tapi xseadr yg ' ikan ' diorang 2 layak duduk lam kual je .
nta2 goreng pon xsedp .

Ana Muslim berkata...

BURUK GILA...DENGAN KERETA INDIA PUN KALAH...NAK LAWAN MALAYSIA..HAHAHA

Tanpa Nama berkata...

pergh.. Kancil lagi lawa la.. berkali ganda kancil lawa dari mobnas tawon ni..

mUm_tAz berkata...

BAgi free pun tak nak.,..Huduh betul..HAhahahaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...