Rabu, 9 Mac 2011

Buat Diari Guna Notepad


Mungkin ramai dah tau cara ni...tapi just nak share...untuk sesape yang nak buat diari mudah dengan menggunakan notepad...berguna juga untuk menguruskan masa korang dengan lebih teratur, menjimatkan masa,dan dapat mempelbagaikan penggunaan komputer korang sepenuhnya...



CARA - CARA :

1) Buka Notepad.

2) Taip .LOG dalam Notepad tersebut.

3) Save As nama file yang anda suka.

4) Bila korang buka semula Notepad yang anda save, file anda sudah menjadi seperti   diari.Terdapat masa dan tarikh setiap kali anda klik notepad tersebut...tulislah korang nak tulis pe...

5) Untuk meletakkan tarikh dan masa (datestamp) baru, tekan button F5 kat keyboard anda.

3 ulasan:

dhiera berkata...

goog info xpenah taw pun before ni~

AZRUL AZMI berkata...

bagus... menarik... tak tahu pun nak buat sebelum ni...nice info...

Manja (let it be my sweet name) berkata...

mANJA X pernah tahu pun hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...