Khamis, 17 Mac 2011

Dalam Mudah Assalamualaikum Memang Dilarang Eh???

Dalam laman web mudah.com perkataan Assalamualaikum memang dilarang eh??..Pelik jugak dengan mudah.com ni..apa yang salah dengan perkataan assalamualaikum??.nampaknya tak semudah yang disangka..

8 ulasan:

papabear berkata...

jelas lah bukan orang Islam yg punya..

Blogger Melayu Jawa berkata...

herm sbbnya x tau lah. tapi yg saya tau iklan kat mudah ni bkn org malaysia jer yg tgk. org overseas pun tgk gak. maybe tu standard / format pengiklanan dia org. kita kenalah ikut. lgpun pengiklanan di mudah adalah free so kita manalah ada hak nak mempertikaikan apa yg boleh dan apa yg x boleh. ikut jer lah segala arahan yg diberi. rasanya kita x rugi apa pun kan.

GadisGula-gula berkata...

bukan sbb perkataan 'assalammualaikum' sebenarnya.. tapi sebab ejaan permulaannya iaitu 'ass'.. kalau tak silap.. mudah.com ni detect something yang macam lucah skit.. tp maybe moderator dye tak tapiskan untuk perkataan 'assalammualaikum'..

kalau tak caya.. try lah taip perkataan yang agak lucah di situ~

AYuNG berkata...

agak nya mudah.com suh masuk kan iklan jer kot...xmo len2 pekataan..

agaknya la....~~~

Qaseh dalia adelia berkata...

betul ckp gadis gula2 tu ... ade web2 melayu pun kdg2 xleh tulis assalamualaikum bukan sbb dia xbenarkan salam tu tapi detect benda2 yg lucah

Firdaus Kasim berkata...

dia x suka assalamualaikum dalam perkataan koy.. cuba kau ucap salam dekat dengan telinga dia

fRaMe+LenSeS berkata...

macam pelik ja.. yang tu pun nak halang ka? iskh.. macam2..

cayrul berkata...

Bole jd jgk la dia detect perkataan lucah tapi kalu betul dia block perkataan salam mmg teruk la mudah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...